Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Συνέντευξη των Riffocity




Οι Riffocity είναι μία καινούργια thrash metal μπάντα.Έχουν μόλις κυκλοφορήσει ένα πολύ καλό EP και ετοιμάζονται για μια δυναμική πορεία!Ο τραγουδιστής Θωμάς,ο οποίος είναι παλαιά καραβάνα και έχει παίξει σε δύο ιστορικές  μπάντες,τους Flames και τους Blood Covered,μας δίνει μια πολύ ωραία συνέντευξη που αφορά το παρόν,το παρελθόν και το μέλλον των Riffocity αλλά και του ίδιου.  


M.L. Γειά σου Θωμα!Πώς είσαι?Πες μας ένα συντομο βιογραφικό για την νέα σου μπάντα τους Riffocity.

Θ. Καλησπέρα,οι Riffocity είναι η δημιουργία μίας μπάντας old school thrash που έφτιαξε με πολύ κόπο ο Δημήτρης Καλαιτζίδης μετά την αποχώρηση του από τους War Device,και απλά βρέθηκα εκεί όταν δε μπορούσε να στελεχώσει το group με τραγουδιστή το Σεπτέμβρη του 2015. Εντελώς τυχαία.Από τότε άλλαξαν πολλά.

M.L. Ποιές είναι οι επιρροές σας?

Θ. Old school όπως σου είπα..πολλά και διαφορετικά..

M.L. Από που βγήκε το ονομά σας?

Θ. Το όνομα το έβγαλε ο Μήτσος και αντικατοπτρίζει αυτό που ακριβώς είναι...πολλά και τρελά RIFFS..

M.L. Πες μας μερικές πληροφορίες για το EP σας.

Θ. Kυκλοφορήσαμε το ep μας πρόσφατα , λέγεται "Desciples of the storm" και έχει 5 κομμάτια.Μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο fb αλλά και στο youtube
για να πάρετε μια ιδέα αλλά και να παραγγείλετε το ep και να σας το στείλουμε...άλλωστε δε γινεται για κέρδος ..3,5 ευρώ το δίνουμε + ταχυδρομικά..

M.L. Ποιός εχει αναλάβει την μουσική και τους στίχους των Riffocity?
Θ. Οι κιθαρίστες έως τώρα έχουν το βάρος.Ο Δημήτρης Καλαιτζίδης με το Γιώργο Λεζκίδη.

M.L. Έχεις παίξει σε δύο ιστορικές μπάντες της ελληνικής σκηνής,τους Flames και τους Blood Covered.Υπάρχουν συνθέσεις ή ιδέες από εκείνη την εποχή που έχουν χρησιμοποιηθεί στο demo σας ή που σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις σε μελλοντικές κυκλοφορίες σας?
Θ. Καταρχήν δεν έγινε τέτοια συζήτηση με Riffocity.Tο στύλ του συγκροτήματος δεν είναι τόσο κοντά σε Flames ή πόσο μάλλον σε Blood Covered.

M.L. Ποιές ήταν οι πρώτες μπάντες που είχες παίξει,πριν τους Blood Covered?
Θ. Η πρώτη και μοναδική μου μπάντα πριν τους Flames ήταν οι Darkest Color.Oσοι είδαν live αυτό το συγκρότημα μόνο μπορούν να καταλάβουν γιατί με πήραν μετά οι Flames.
Εδώ θα ήθελα να πώ πως 3 κομμάτια των Darkest παίχτηκαν στο "Nommen illi mors" και εδώ και καιρό ασχολούμαι με την ηχογράφηση όλων των κομματιών της μπάντας που
μέσα στο 2016 θέλω να πιστεύω πως θα έχω κυκλοφορήσει.

M.L. Το 1990 σε βλέπουμε στους Blood Covered.Σπουδαία μπάντα!Τι συνέβη και αποχώρησες?
Θ. Εκεί ήμουν παράλληλα με τους Flames,rhythm guitar και δεύτερα φωνητικά.Οι Blood Covered είναι πλέον cult.Εγώ απλά γέμιζα τη σκηνή ,δεν είχα συμμετοχή στις συνθέσεις.
Η φιλία μου με το Δημήτρη το Σοφρωνά με έφερε εκεί απλά για να βοηθήσω,μέχρι εκεί όμως.Δεν θα έλεγα πως ήμουν τακτικό μέλος αλλά είμαι περήφανος για αυτό το πέρασμα.

M.L. Στην συνέχεια σε βλέπουμε σαν μέλος των ιστορικών Flames.Μαζί τους κυκλοφόρησες τον,για μένα,καλύτερο δίσκο τους των "Nomen illi mors".Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία?
Θ. Πρώτα πήγα στους Flames και μετέπειτα προσχώρησα στους Blood Covered.O Chris έψαχνε για τραγουδιστή όταν είχε αποχωρήσει ο Alex και απλά μας είδε σε ένα από τα live των
Darkest Color στο Αn Club , τότε που είμασταν σε ανοδική φάση και μας ακολουθούσε αρκετός κόσμος γνωρίζοντας ότι γίνεται χαμός από stagediving όταν παίζαμε.

M.L. Μετά από μια φοβερή περιοδεία,αποχώρησες από το συγκρότημα.Ποιοί ήταν οι λόγοι της αποχώρησης σου και με τι ασχολήθηκες μετά,μέχρι την δημιουργία των Riffocity?

Θ. Είχε ημερομηνία λήξης , άλλαζε η σκηνή τότε.Με τα grunge και τα extreme death έπρεπε να αλλάξουμε,όλοι πειραματίζονταν,μέχρι και μεγάλες μπάντες χάλασαν τον ήχο τους για χρόνια.
Δεν ήθελα να συνεχίσω σε κάτι άλλο.Το "Nommen illi mors" αν είχε γίνει κανονικό album με κανονική παραγωγή σήμερα θα ήταν ένα διαμάντι του 1991,αυτό όμως είναι άλλη ιστορία.
Από τότε έμεινα μακριά από το χώρο επίτηδες,δεν με ενδιέφερε να είμαι μπροστά,άκουγα κι έβλεπα μόνο.Η κιθάρα μου έμεινε στη θήκη για δύο δεκαετίες.

M.L. Έζησες την άνοδο του ελληνικού metal από κοντά.Πώς σου φαίνεται η ελληνική σκηνή σήμερα και ποιές διαφορές εντοπίζεις με τότε?

Θ. Χαίρομαι γιατί υπάρχουν πολλά και αξιόλογα συγκροτήματα,λυπάμαι όμως που δύσκολα μπορείς να βρείς ποιοί αξίζουν γιατί οποιοσδήποτε πλέον βγάζει κάτι.
Δεν το λέω για κακό,απλά τότε για να ξεχωρίσεις έπρεπε να φύγεις και από το σπίτι,τώρα και ο γιός μου αμα του δώσω μία κιθάρα και κάνει μιά παραγωγή περίεργη
μπορεί να γίνει viral.

M.L. Σήμερα χάρις το internet και την ψηφιακή εποχή, μια μπάντα μπορεί εύκολα να κάνει προώθηση στον εαυτό της και την δουλειά της.Την δεκαετία του 90 πόσο δύσκολο ήταν για ένα συγκρότημα να ακούστει?
Θ. Aκριβώς αυτό λέω,όμως η διαφορά είναι πως τώρα έχουν πρόσβαση όλοι , αλλά η γνώμη μου είναι πως δεν το προσέχει για πολύ καιρό όποιος το δεί.
Το 80-90 αν έκανες μπαμ το ωστικό κύμα κρατούσε για χρόνια,για αυτό ακούμε σήμερα ακόμα αυτά που ακούμε.

M.L. Πολλες μπαντες προτιμουν να κυκλοφορουν την δουλεια τους σε ψηφιακη μορφη.Εσυ ποια μορφη προτιμας την ψηφιακη ή την φυσικη?

Θ. Δεν με πειράζει καμία μορφή,όλα έχουν θετικά και αρνητικά.Εγώ προσωπικά τότε έπαιρνα δίσκους και τους αντέγραφα σε κασσέτες για πιο ευκολία,άρα τώρα που είναι πιο εύκολο να ακούσω
με τα ψηφιακά γιατί να με χαλάει??

M.L.Ποιά είναι τα άμεσα σχέδια για τους Riffocity?
Θ. Ηχογραφούμε και θα πάθεις πλάκα.,φοβερά κομμάτια,10 στον αριθμό,πολύ καλύτερη δουλειά από το πρόχειρο EP μας σε όλα και μουσικά και από παραγωγή.
Οι κιθαρίστες μας είναι πολλοί καλοί,επίσης έχουμε πλέον και μόνιμο drummer και μπασίστα που ήταν πρόβλημα.Ανυπομονούμε για lives.

M.L. Κάτι που θα ήθελες να προσθέσεις?

Θ. Να περιμένετε τη νέα μας δουλειά αλλά και την προσωπική μου για τους Darkest Color.Επίσης εκεί που δεν έκανα τίποτα υπάρχει και μία έκπληξη που δεν μπορώ ακόμα να πω
γιατί δεν είναι επίσημο.Απλά θα τραγουδήσω και για άλλη μία αθηναική μπάντα με αρκετή ιστορία στο χώρο που ετοιμάζει νέα δουλειά.

M.L. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτήν την υπέροχη συνέντευξη Θωμά.Θα ήθελες να δώσεις ένα μήνυμα στους αναγνώστες του blog?

Θ. Εγώ με τη σειρά μου ευχαριστώ και εύχομαι καλή επιτυχία στο blog αλλά και να δώσω μία συμβουλή : Mη σταματάτε λεπτό να κάνετε αυτό που σας αρέσει.Mετά από χρόνια απραγίας διαπίστωσα τι έχανα.

Ευχαριστούμε το Θωμά για αυτήν την συνέντευξη και ευχόμαστε τα καλύτερα για αυτόν και τους Riffocity!STAY TRUE METAL!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου